Blog
Sardunya adası / 29.08.2016
Sardunya adasına ilk ulaÅŸtığımız yer olan Villasimius ta iki gece kaldık. Hiç karaya çıkmadık. Daha doÄŸrusu orada denize girmek ve dinlenmek dışında hiçbir ÅŸey yapmadık. He birÅŸey yaptık o da aÅŸağıda.

Güzel deÄŸilmi.
SaÄŸolsun Nihal ekmek yapmayı bayağı iyi öÄŸrenmiÅŸ ve sabah erkenden kalkıp bize kahvaltı için sıcak ekmekler yapıyor
Elimizde tam buğday unu da var. Bim den almıştık sonraki ekmeğimiz tam buğday unundan olacakmış. Bakalım nasıl olacak.
Ama denizin güzelliÄŸini özellikle özellikle söylemek isterim. Burası uzun yoldan gelen bir kiÅŸinin dinlenmesi için çok ideal. Tamam çok büyükçe bir koy ama hakim batı ve kuzey rüzgarlarına makul seviyede korunaklı. Güney rüzgarlarına açık. Ama istendiÄŸi zaman kaçabileceÄŸiniz yanı başınızda bir marina var. Onun varlığı bile insana güven veriyor. İki gün kaldığımız bu güzel koydan sabah 7.30 çıktık. Yani tam çıkmak için hareketlenmiÅŸken karşımızda aÅŸağıdaki güzelliÄŸi gördük. Hani kuÄŸu gibi derler ya tam öyle deÄŸilmi. MüthiÅŸ güzel. Günümüz güzel baÅŸladı 

Nereye gideceÄŸimiz konusunda çok fazla plan yapmadık. Ama önümüzde haritadan alargada durulacak bir koy olarak Malfatano görünüyor. Zaten ÅŸuanda bu yazıyı oradan yazıyorum. Burası meÅŸhur Spartivento fenerinin hemen batısında kalan oldukça geniÅŸ bir koy.
İşte fener aşağıda.
Oldukça sığ ve dibinde bir dalyan ile sonlanıyor. Güney rüzgarı hariç her havaya makul düzeyde korunaklı.

Bolca yosunlu ama ara ara demir atacak kumluk alanlar var. Bizde zaten 4 metre suda kum bir yer bulup 40 metre zincirimizi döÅŸedik. Hava ÅŸu anda 18-20 knot aralığında esiyor. Yarın için hava durumu siteleri 30-35 veriyorlar. Buradan 5 mil kadar batıda Porto Teulada denilen marina var. Yarın için belki oraya gidebiliriz. Yada burada kalmaya devam edebiliriz.
Yarın ola hayrola diyorum.
29.08.2016
