Blog

 

Corfu devamı ve Yunanistana veda / 14.08.2016

 

Evet ÅŸehri gezdik ve gezdikçe daha çok sevdik. Tamam pis ve çok bakımsız ama yine de güzel. Sokaklar sanki İtalyadaymış hissi veriyor ama zaten duyduÄŸun hemen hemen bütün konuÅŸmalar zaten İtalyanca. Hepsi birleÅŸince nerde benim pizzam Wink diyesi geliyor insanın.En iyisimi ben çok fazla anlatmayayım ve birkaç fotoÄŸraf koyayım siz daha iyi yorumlarsınız.

 

Åžehri gezerken her tarafta bir koÅŸuÅŸturma ve hazırlıktır gidiyor eÄŸlence var zannettik ilk baÅŸta ama sonra öÄŸrendik ki adamların dini bayramı baÅŸlıyormuÅŸ yarından itibaren. Onun hazırlıkları imiÅŸ ve aynı biz Türkler gibi onlarda on gün sürecek bayram tatiline hazırlanıyorlarmış.Geze geze yorulduk tam dönmeye yakın Corfu’nun açık pazaryerini yanlışlıkla  Smile bulduk ve hemen çevre esnaftan açılış kapanış saatlerini (07,30- 14,30 ) öÄŸrendik. Sabah buradan sebze meyve ve balık almak için plan yaptık. Daha sonra yüzer evimize geri döndük.

Sabah her zaman olduÄŸu gibi erkenden kalktım. Bugün büyük gün bakalım Suziki’ciler karbüratörü teslim edeceklermi? Kahvaltı sonrası Armando ile beraber pazaryerine gittik. Çok matah deÄŸilmiÅŸ fazla çeÅŸit yok. Belki mevsim uygun deÄŸil ama olanlarda pek öyle güzel tazecik deÄŸiller. Balık olarak manta balığı ( bizler vatos diyoruz Armando manta diyor) aldık. Armando çok lezzetli olduÄŸunu söylüyor ki öyleymiÅŸ gerçekten.Biraz erik,barbunya fasulyesi,domates ve yeÅŸillik alıp geri döndük. Döner dönmez Nihal Suzikicilere parça gelmiÅŸ diye mutlu haberi verdi. Pazar malzemelerini indirip bisikleti bota yüklenip tekrar karaya çıktım. Parçayı kontrol edip parasını ödeyip mutlu mesut ve çok yorgun olarak tekneye döndüm. Uzun uÄŸraÅŸlar neticesinde parçayı monte edip motoru tekrar faal hale getirdim.

Bugün bu koydan ayrılıyoruz ve Gouvia marinaya gideceÄŸiz.Çok yakın bir yer biz ÅŸehrin bir ucundaydık marina neredeyse öbür ucunda denebilir.Yunanistan çıkış iÅŸlemlerimizi ve  çıkmadan evvel son büyük alışveriÅŸimizi buradan yapmayı planladık. Marinanın giriÅŸi bayağı çetrefilli ama giriÅŸ iyi iÅŸaretlenmiÅŸ bir kanaldan yapılıyor.Bu taraflara gelecek olanların dikkatli olmasında fayda var. Burası DoÄŸuÅŸ grubunun ortaklığı olan 1230 tekne kapasiteli dev bir marina. GiriÅŸ öncesi anonsumuzu yaptık ve bingoooo yerimiz yok dediler. Bir daha sorduk yine aynı cevap yerimiz yok. EÄŸer istersek üç gün sonrası için randevu verebilirlermiÅŸ. Haydiii sıçtık ÅŸimdi.Undecided

Neyse kanal öncesi alargada duran tekneler görmüÅŸtük döndük geri 8 metre derinliÄŸe çaktık demiri sakin kafa plan yapmaya baÅŸladık. İlk baÅŸta çıkış iÅŸlemlerimizi halletmek için Ebru, Nihal ve ben botla (tamir olmuÅŸ motorumuzu takarak Wink ) marinaya gittik. Marina ofisinin tam yanında port polis var. Kolaylıkla iÅŸimizi halletti ama gümrük için ana limana gitmemiz gerekirmiÅŸ atladık taksiye (çok pahalı on kilometre olmayan yol 20 euro tutuyor) iÅŸleri halledip tekrar taksi ile tekneye döndük. Böylece yaklaşık 2,5 ay kaldığımız Yunanistana resmi olarak veda etmiÅŸ olduk. Gece alargada devam ama hava bayağı sert sağımızdaki solumuzdaki tekneler ya demir tarıyorlar yada baÅŸka yerlere kaçıyorlar. Bizim demirimiz iyi tutuyor millet gittikçe ben kalomamı uzatıyorum. En son 60 metre de kaldım ama.Embarassed

Ertesi sabah alışveriÅŸ iÅŸi için  Nihalle birlikte markete gittik. Çok da güzel yerel bir market bulduk yüklü bir alışveriÅŸ sonrası tekrar tekneye dönüp hemen demir aldık.

Åžimdi planımız ÅŸu ; İtalya geçiÅŸine baÅŸlamak için bulunduÄŸumuz koya yaklaşık 40 mil mesafede küçük bir Yunan adası var .O adada durup biraz rüzgar bekleyeceÄŸiz. Hava durumları iki gün sonrası için 15-20 hava veriyor ve ben o zaman yola çıkmayı planladığım için küçük adaya gitmeden yolda bir yerde kalırız diye planladım. İşte o yüzden acele etmeden koy koy gezerek kalabileceÄŸimiz bir yer bakmaya baÅŸladık ve aÅŸağıdaki ÅŸirin koyu bulduk. Sizce de güzel deÄŸilmi gerçekten.

 

5 metre kum zemine  demirimizi saldık. Çok keyifli bir koy . DoÄŸu rüzgarı hariç her havaya kapalı. Bizden evvel gelmiÅŸ iki tekne var. Ama bizden sonra bayağı tekne geldi.  Bu sabah ki alışveriÅŸte içme suyu almamıştık market tam kıyıda olduÄŸu için hemen gidip 20 koli suyu bota yükledim. Teknenin kullanma suyu hariç tüm malzememiz tamamlanmış durumda. Teknenin suyunu da tamamlarsak hiçbir eksiÄŸimiz kalmayacak. Gece hava iyice kalıyor ve küçük koy daha bir ÅŸirin hale geliyor. Keyifli bir gece geçiriyoruz.

Sabah 8,30 da Yunanistandaki son yerimiz olan Othonoi adasına hareket ediyoruz.Mesafemiz otuz mil ama yine rüzgar yok ilave olarak kaba dalga da gelmiÅŸ L.Rahatsız bir seyir oluyor. Sallan yuvarlan gidiyoruz iÅŸte. Azıcık rüzgar her yönden esiyor. Son bir saatte sabit bir yönden esmeye baÅŸlıyor ama yine de çok yeterli deÄŸil. Motor yelken son milleri de tamamlayıp Othonoi adasının limanındaki tahta iskeleye aborda olduk. Othonoi adasından bir kaç tane de foto ekleyeyim . 

 

Bu gece buradayız . Hava durumu yarın sabahtan itibaren  15-20 Kuzey yönlü hava veriyor . Tam benim iÅŸime gelecek yön ve sabah kalkar kalkmaz 170 mil sürecek yola çıkmayı planlıyoruz. Hedefimiz Roccella İonica bitmemiÅŸ durumda olan marina . İyon denizini ikinci yatay geçiÅŸimiz bakalım nasıl olacak.

 

İtalya da görüÅŸmek üzere.

14.08.2016

 

Corfu

Messina boğazı